söndag 16 januari 2011

Speltips: A Shadows Tale

Detta spelet fångade mitt intresse redan när dom första bilderna visades.
Sedan dess så har jag gått och väntat på att det ska släppas och nu i dagarna så såg jag av en slump att det har släppts.
Så gissa vem som beställde det på stubben.


A Shadows Tale (Lost in Shadow)

Spelet utspelar sig i ett jättehögt torn där en pojke sitter fängslad allra högst uppe på toppen.
Där får han sin skugga borthuggen och nerkastad från tornet.
Väl nere på marken så spelar du som skuggan till pojken och ska ta dig upp för tornet igen.
Spelupplägget påminner en hel del om dom gamla 2D Prince of Persia med mycket klättrande och hoppande.
Fast istället för att man befinner sig på själva plattformarna så tar man sig fram på skuggorna till dessa. Till din hjälp så har du en liten älva som kan interagera med den vanliga världen för att vrida och vända på plattformarna så att skuggorna flyttar sig eller flytta på ljuskällor för att skapa nya vägar.
På varje bana så ska du leta upp 3st nycklar som du måste ha för att komma vidare, för att hitta dessa så blir det en hel del letande efter spakar som öppnar grindar eller fäller ut broar till ställena där nycklarna finns.

Tornet är även fyllt av olika läskiga monster som du måste ta dig an, som tur är så har man ett svärd att fixa detta med, men en del monster kräver att du löser ett litet pussel så att själva miljön tar kål på monstret.
Ovan på all plattforms hoppande och pusslande så ligger det även ett litet rollspels moment, ett level-system så du blir starkare ju fler monster du dödar.

Musik är något det är väldigt sparsamt med, utan det mesta man hör är ljudet från miljöerna och läskiga läten från alla monster.
Men det passar in riktigt bra.

Spelar gör du med Wiimote och Nunchuck, men spelet är befriat från onödigt skakande så det är ett stor plus. Kontrollen funkar riktigt bra, fast det är lite fördröjning på allt man gör precis som det var i Prince of Persia. Så när man hoppa så får man trycka på knappen lite tidigare än vad man tänkt sig.

Så har du väntat på ett Plattforms/Pussel/RPG så är detta spelet för dig.


//RattPack

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar